Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ό,τι δε μπορείς να διορθώσεις, σκότωσε το

Έκλεισε η ΕΡΤ. Οκ.

Γιατί ήταν σπάταλη. Γιατί διορίστηκαν τα ...δικά μας τα παιδιά. Γιατί ήταν μια μαύρη τρύπα για το δημόσιο (πολύτιμο) χρήμα. Γιατί οι έλληνες αποφάσισαν πως ...δε θέλουν δημόσια τηλεόραση. Γιατί αλλού τα έχουμε περισσότερη ανάγκη τα χρήματα.



Να τα πάρουμε ένα ένα. Θέλουν οι έλληνες δημόσια τηλεόραση; Δημόσια. Όχι κρατική. Θέλουν; Πραγματικά κανείς δεν ξέρει. Και πως να ξέρει, όταν ξαφνικά κλείνει χωρίς καν να περάσει από τη βουλή;

Εδώ δεν ξέρω εγώ ο ίδιος αν θέλω. Υπήρξε εποχή που έδινα τα χρήματα μου κι εγώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ υπέρ της ερτ, χωρίς να έχω καν ...τηλεόραση! Τέλος πάντων, επ' αυτού καλύτερα να τοποθετηθούν αυτοί που πραγματικά τους ενδιαφέρει η τηλεόραση. Το έκαναν όμως;

Διορίστηκαν "δικά μας παιδιά"; Διορίστηκαν. Φαντάζομαι. Ποιος τους διόρισε; Στην κυβέρνηση συμμετέχουν οι ...τέως κυβερνήσεις. Άρα τι; Οι ίδιοι...αναγνώρισαν το λάθος τους και διώχνουν τους ...δικούς τους; Δεν έτυχε να ακούσω κάποιον απολογητικό λόγο - όχι πως τον έχω κι ανάγκη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αν κάποιος είναι η αιτία του προβλήματος, ε όχι, δεν τον εμπιστεύομαι ούτε για τη λύση.

Μα έφτασε το πράγμα στο μη άλλο. Άρα δεν είναι θέμα ορθής πολιτικής, ούτε θέμα βούλησης. Είναι θέμα "λαμογιάρω ως εκεί που με παίρνει". Κι αυτόν εσύ το θες για κυβέρνηση; Οκ...

Γινόταν σπατάλη; Γινόταν. Φαντάζομαι. Ο υπεύθυνος υπουργός, που έλεγε άλλα πριν γίνει υπουργός, έχει ένα έργο: Έχει 3 τηλεοπτικούς σταθμούς, πέντε ραδιοφωνικούς και 2.600 εργαζόμενους. Να τους κάνει να δουλέψουν σωστά. Αυτός ο υπουργός, αυτή η κυβέρνηση, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2.600 ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΤΤΟΥΣ. Δε μπορεί να ξεχωρίσει το στάχυ από την ήρα και αυτός είναι ο άνθρωπος που θα δώσει τη ...λύση; Αυτός θα κρίνει κατ' επέκταση τι πρέπει να κάνει όλος ο δημόσιος τομέας, τι πρέπει να κάνει το κράτος; Με τη λογική "ό,τι δε μπορώ να ελέγξω, το καταργώ"? Άκου τύπε, είσαι κυβέρνηση. Αν δε μπορείς να ελέγξεις, πήγαινε σπίτι σου. Ή στον αγύριστο. Αυτοί θα βρουν τρόπο να πάνε τα χρήματα σε ...καλή μεριά; Τόσο χαζός είσαι;

Έχουν γίνει σπατάλες στη ΔΕΗ; Έχουν. Να κλείσει η ΔΕΗ και να ανοίξει το Σεπτέμβρη με άλλο καθεστώς. Έχουν γίνει σπατάλες στα δημόσια έργα; Να μην έχουμε δρόμους.

Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της. Εσύ, πολίτη, λες "γίνεται κακοδιαχείριση, να κλείσει" αντί να απαιτήσεις να γίνει ορθή διαχείριση; Με την ίδια λογική, περιμένεις το οποιοδήποτε έργο από την κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι να ...περικόπτει αντί να δημιουργεί, γιατί αν κατασκευάσει θα ...φαγωθούν λεφτά; Είναι ανίκανος να δημιουργήσει ή να διατηρήσει χωρίς σπατάλη, δηλώνει ανίκανος να διαχειριστεί οποιοδήποτε ποσό χρήματος αλλά εσύ τον εμπιστεύεσαι να ...κόψει και να ράψει; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.

Δε με νοιάζει που κόψαν την ΕΡΤ. Το μπάσκετ μόνο θα μου λείψει. Σχεδόν δε με νοιάζει και που την έκοψαν με αυτό τον πραξικοπηματικό τρόπο, το χώνεψα στην πορεία. Αλλά με νοιάζει που ως εκεί σου κόβει και το μόνο που ξέρεις είναι "κακοδιαχείριση άρα κατάργηση". Είσαι τέτοιου επιπέδου που αξίζει να γυρίσεις στα σπήλαια, γιατί αν χτίσεις σπίτι θα σου πάρει μίζα ο πολεοδόμος και θα σε κλέψει ο μπετατζής. Ως εκεί φτάνει και η αντίληψη και η ηθική σου.

ΥΓ. Ήταν η ΕΡΤ ή δεν ήταν μέσο κρατικής προπαγάνδας; Άρα έκλεισε το κράτος το κύριο μέσο προπαγάνδας του. Κάνε το συλλογισμό ως το τέλος.
Άρα εγώ που είμαι κατά της κρατικής προπαγάνδας, να χαίρομαι. Γιατί αυτά που έμειναν κάνουν ...άλλη προπαγάνδα και όχι κρατική. Βρες το λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου