Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ευρώ ή Αντίχριστος

Αυτό ήταν το δίλημμα των εκλογών.

Το τι βγήκε τελικά, νομίζω πως ο καθένας το έχει εκλάβει διαφορετικά. Δε θέλω να εκφράσω τη δική μου γνώμη, το κομμάτι ακολουθεί συμπτωματικά:




Τελικά έχουμε καταπληκτικές εξελίξεις: Αντί για Βενιζέλο - Σαμαρά, που μας οδήγησαν ως εδώ, με τα μνημόνια, τις μειώσεις στα πάντα (τα συμπαθή τετράποδα ας με συγχωρήσουν), που άφησαν τα παιδιά χωρίς βιβλία, τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, τους νέους χωρίς δουλειά, τους γέρους χωρίς σύνταξη και αξιοπρέπεια (συχνά οδηγώντας τους στην αυτοκτονία)...

...Αντί λοιπόν για Βενιζέλο - Σαμαρά, πλέον έχουμε (ταντάν!!!) Σαμαρά - Βενιζέλο!

Μπράβο ελληνικέ λαέ!!

Έδωσες 12% στο πλέον ξοφλημένο κόμμα. Που σε λίγο θα αλλάξει και όνομα, θα ονομάζεται Μπένι και θα έχει για σύμβολο τη μούρη (για να μην πω τίποτ' άλλο!) του Βενιζέλου!

Μπράβο όμως πάνω απ' όλα που έδωσες 30% στον άνθρωπο κωλοτούμπα. Στον άνθρωπο "δεν έχω την ίδια θέση αν περάσει πάνω από τρίμηνο, γιατί σκουριάζω". Στον άνθρωπο με την πιτσαρία που έσκισε. Στον άνθρωπο αρχιτέκτονα του αντι-μνημονιακού αγώνα (θυσίασε τη Θοδώρα για χάρη του) που μετά έγινε ο κύριος εκφραστής του ...μνημονιακού αγώνα!! Έδιωξε κόσμο, ξαναπήρε κόσμο (έλα Ντόρα στον τόπο σου) με τους οποίους βριζόταν (η Ντόρα έλεγε ότι η ΝΔούλα είναι αδιόρθωτη). Στον άνθρωπο "αν δεν πάρω αυτοδυναμία στις εκλογές της 6 Μαϊου, θα ξαναζητήσω εκλογές" και μετά από δύο μέρες "Ο Σύριζα οδηγεί τη χώρα σε νέες εκλογές". Αυτό τον άνθρωπο επέλεξε το ένα τρίτο -αυτών που αποφάσισαν να ψηφίσουν, για πρωθυπουργό. Μπράβο.

Και φτάσαμε στις προχτεσινές εκλογές με διακύβευμα: Ευρώ ή Αντίχριστος.

Με αποτέλεσμα όλοι οι δήθεν έτοιμοι να αντιδράσουν και να "τιμωρήσουν" (αγανακτισμένοι) Έλληνες να συσπειρωθούν γύρω από αυτούς που πρόσφεραν την προοπτική κυβέρνησης: Με ποσοστά που δεν είδαν ούτε στον ύπνο τους στις προηγούμενες εκλογές. Οι μόνοι που δεν έχασαν ήταν αυτοί που θα έμπαιναν σε κυβέρνηση ό,τι και να γινόταν (ο καλός ιδεολογικός μύλος όλα τα αλέθει) και η Χρυσή Αυγή. Τουτέστιν, ο αντιμνημονιακός αγώνας όσο εκφραζόταν από το Σύριζα οκ, αλλιώς τον πήρε και τον σήκωσε.

Το ένα τρίτο από τους ψαβμένους επαναστάτες δεξιούς του Καμμένου γύρισαν στο μαντρί της ΝΔ.
Οι μισοί του ΚΚΕ πήγαν στο σύριζα μπας και βγει κυβέρνηση.
Οι της Ντόρας πήγαν στη ΝΔούλα (που πριν έβριζαν, ε καλά τώρα, όποιος αγαπάει παιδεύει)
Οι υπόλοιποι των εξωκοινωβουλευτικών (Τζήμεροι, Μάνοι, Καρατζαφέρηδες) αφομοιώθηκαν κι αυτοί από τη ΝΔούλα. Βάλε και τον Πανίκα στην εξίσωση, η ΝΔούλα καλύπτει από το κέντρο μέχρι την άκρα δεξιά.

Οκ. Ο Σύριζα γιατί να πάρει 27%; Γιατί δε λες τίποτα για το Σύριζα;
Να πω. Πρώτον έχω βαρεθεί να ακούω από όλους ότι ο σύριζα είναι ο αντίχριστος (επειδή ξαναχρησιμοποίησα τη φράση, διορθώνω: ο προφήτης που θα φέρει τον αντίχριστο). Νομίζω πως αρκεί να ανοίξετε οποιοδήποτε κανάλι (ε καλά, το mega προσφέρεται πάντως) για να ακούσετε τα στραβά του Σύριζα. Παλαιό-πασόκ και τα λαμόγια του, οπορτουνιστές, εκτόνωση που θα οδηγήσει σε χειρότερες μέρες, ανεύθυνοι που θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ, κλπ κλπ κλπ. Πάντως το 27% το πήρε (κατά τη γνώμη μου) καθαρά από την "πόλωση" και το να βγει κυβέρνηση ο ένας ή ο άλλος.

Να συμπληρώσω μόνο κάτι: Αυτοί δεν κυβέρνησαν. Στην προηγούμενη βουλή είχαν ελάχιστη δύναμη. Μαζί τα έφαγαν; Μπορεί. Πάντως αποδεδειγμένα σαν τους άλλους (πασοκ-νδ) που είναι στην εξουσία 40 χρόνια, δεν είναι. Όπως και κανένα άλλο κόμμα που δεν κυβέρνησε.

Εφόσον έχεις επιλέξει πολίτευμα την αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, διαλέγεις. Όταν κάποιος σε απογοητεύσει, δεν τον ξαναψηφίζεις. Συμφωνώ-διαφωνώ με το σύστημα, εγώ αυτός καταλαβαίνω ότι είναι ο τρόπος που πρέπει να δουλεύει.

Ένα έχω να πω και μ' αυτό θα κλείσω. Ο Σαμαράς μας πιπίλισε το μυαλό με την "επαναδιαπραγμάτευση". Στις μετεκλογικές του δηλώσεις δεν έκανε καμία αναφορά σε κάτι τέτοιο. Δηλαδή, φίλτατοι, με καθυστέρηση μίας εκλογικής αναμέτρησης (ενός μήνα δηλαδή), αποφασίσατε συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Τα νέα μέτρα θα έρθουν σε ένα μήνα, η κυβέρνηση θα πει "με ψηφίσατε για να τα εφαρμόσω και να μη βγούμε από το ευρώ" (σ.σ. και έρθει ο αντίχριστος) ο κόσμος θα διαμαρτύρεται, η ΔΗΜ.ΑΡ. θα φωνάζει (αν έχει μπει στην κυβέρνηση, το'χω πραγματικά απορία τι θα κάνει μετά από ένα μήνα) κοκ.

Τι καταφέραμε; Με μειωμένη πλειοψηφία, νομιμοποιήσαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην καλύτερη περίπτωση, χάσαμε 1 χρόνο (θα φανεί, πάντως λίγος δεν είναι).

Στη χειρότερη, θα μπούμε κάτω από το λαιμό στα χρέη.

Σε κάθε περίπτωση...

Με τις υγείες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου