Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κύριε πρωθυπουργέ, είστε καραγκιόζης

Με αφορμή την κύρηξη πρόωρων εκλογών, για μια ακόμη φορά χωρίς σοβαρή αιτία. Συγχωρείστε μου την έκφραση, αν και νομίζω πως έχει νομιμοποιηθεί η χρήση της -ο πρώην υπουργός Γ. Λιάνης αποκάλεσε δημόσια (τηλεοπτικά) έτσι τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, χωρίς ο δεύτερος να αντιδράσει καν.


Κύριε πρωθυπουργέ, είστε καραγκιόζης.

1. Κάνετε εκλογές επειδή βολεύει το μαγαζάκι σας.

2. Στα χρόνια της άχρηστης διακυβέρνησης σας, δεν κάνατε ούτε ένα χρήσιμο πράγμα. Με πολύ κόπο μου έρχεται στο μυαλό μόνο η συμφωνία για τον αγωγό του φυσικού αερίου, αμφίβολων συμφερόντων κι αυτός. Θεοποιήσατε τον "επικοινωνιακό τρόπο διακυβέρνησης", αδιαφορώντας πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις τους.

3. Αντί για κάτι χρήσιμο, όλη η κυβερνητική σας θητεία αναλώθηκε σε:

  • Επιπλέον φόρους
  • Φασιστικούς νόμους για να ελέγχονται (αύριο - μεθαύριο, αλλά και σήμερα) οι αντιδράσεις
  • Πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων με μειωμένο κέρδος (ΟΤΕ, Ολυμπιακή - όλως τυχαίως με τον ίδιο αποδέκτη)
  • Δολοφονία από όργανο του κράτους ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού
  • Κάψατε όσα περισσότερα δάση μπορούσατε, ώστε να νομιμοποιήσετε την οικοπεδοποίηση τους

4. Και την προηγούμενη φορά προκυρήξατε πρόωρες εκλογές, κοροϊδεύοντας με περίσσιο θράσσος τους πολίτες, παραβιάζοντας ουσιαστικά (ενδεχομένως και τυπικά) το Σύνταγμα, αφού πρώτα είχε καεί υπ' ευθύνη σας η μισή Ελλάδα (κυριολεκτικά). Φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται, με στάχτη (πρόοδος αυτό) μόνο το μισό νομό Αττική.

5. Κατηγορείτε την αντιπολίτευση (κανείς δεν είναι άγιος φυσικά) για έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, όταν η κυβέρνηση σας είναι η πρώτη που το κάνει αυτό, παραβιάζοντας παράλληλα και το Σύνταγμα (νομοσχέδιο για την παιδεία, νομοσχέδια για κάμερες) και προκυρήσσοντας εκλογές όποτε σας βολεύει.

6. Συμπληρώστε εσείς...

R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου